Bemutatták szerdán a H5-ös szentendrei hév rekonstrukciójának részleteit – ezen belül Szentendre végállomásának teljes körű átépítési terveit – írja hivatalos Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

Mint a BFK vezérigazgatója a bejegyzésében írja:

a H5-ös a legnagyobb forgalmú hév Budapest elővárosában, naponta 116 ezer ember veszi igénybe, a szentendrei végállomás azonban nemcsak közlekedési, hanem kereskedelmi funkciókat is betöltött, ezért mi arra törekszünk, hogy ne csak a telekhatárokon belül gondolkodjunk a felújításkor, hanem egy új városközpontot hozzunk létre a városban, fejlett közlekedési kapcsolatokkal, és minél több zöldterülettel, teljesen integrált, a hévvel közösen fedett buszpályaudvarral.

Az új szentendrei végállomáson jelenleginél is egyszerűbben, az időjárástól védve lehet majd átszállni a buszokra, a hév és a Volánbusz utasforgalmi terét egyesítik közös fedett nagyívű perontetővel. Ugyancsak fedett lesz a tervek szerint a taxiállomás, illetve a ki- és beszállás idejére igénybe vehető K+R (Kiss + Ride) parkoló. Az autóról hévre átszállók számára egy nagy kapacitású, 250 férőhelyes P+R parkolóház épül, az elképzelések szerint egy kisebb parkolóval együtt csaknem 400 autónak lesz hely.