BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harmincmilliárdra pályázhatnak a mikrovállalkozások

A legkisebb településeken működő vállalkozók 2-10 millió forintra pályázhatnak.

A legkisebb hazai településeken működő mikrovállalkozások 2022. február 24-től 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program keretében - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). 

A kistelepülések vállalkozásai pályázhatnak

„A Magyar Falu Programmal a kistelepüléseken élő lakosság egyre szélesebb körét, a magyar vállalkozások fejlődését, megerősödését támogatjuk. 

Ezt segíti a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program is, amelynek korábbi felhívásaiban közel 4500 pályázó kapott több mint 42 milliárd forintot” 

– mondta el Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Fotó: Shutterstock

Magyarország nem ér véget Budapest határában, a helyi életminőség javítása és a munkahelyek megőrzése az ország minden szegletében egyformán fontos,

 mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Hozzátette: a folytatódó program keretében 2022. február 24-től nyújthatnak be kérelmet az  ötezer fő alatti településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő, a fejlesztéseiket ott megvalósító mikrovállalkozások. Az új körben ismét háromezernél több céget tudunk támogatni 2-10 millió forinttal, hogy a magyar vidék is előre menjen, ne hátra. 

A vissza nem térítendő támogatás intenzitása maximum 70 százalék, vagyis minden 100 forint beruházásból legfeljebb 70 forintot átvállal az állam. A felhívásra beérkező kérelmek egyszerűsített eljárásrend alapján, folyamatos elbírálással kaphatnak támogatást. Az elnyert összeg fele előlegként lehívható.

KATA-sok nem vehetnek részt

A megítélt forrás új eszközök, gépek beszerzésére vagy infrastruktúra- és ingatlanberuházás megvalósítására (például üzletek, műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására) fordítható. Támogatható tevékenység a gyártási licenc és know-how beszerzés, az információs technológia-fejlesztés is. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható a projekt-előkészítés és -menedzsment, a rezsi és a munkavállalók képzése is. A pályázó vállalkozásoknak minimum egy lezárt, teljes üzleti évvel kell rendelkezniük, és állományi létszámuknak minimum egy főnek kell lennie. A programban a KATA hatálya alá tartozó vállalkozások nem vehetnek részt.

A pályázatokat 2022. február 24. és 2022. március 31. között lehet benyújtani, a rendelkezésre álló forrás függvényében. A felhívás és további részletek a palyazat.gov.hu oldalon, cégre szabottan pedig a www.vali.hu Vállalkozói információs portálon érhetők el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.