Az egykori airbnb-zők többsége még kivár, de mostanában már egyre többen tesztelgetik a rövid távú lakáskiadás piacát ingatlanjaikkal. Óvatosan kóstolgatni az Airbnb-keresletet azoknak van igazán lehetőségük most, akik nem hosszú távra, hanem csak középtávra, azaz egy, két, három hónapra szerződtek bérlőikkel. A többség azonban hosszú távra köteleződött el, és fokozatosan csekkol be újra az airbnb-zésbe.

Az elmúlt két évben harmadára szűkült a budapesti Airbnb-kínálat, és egyelőre lassabban épül vissza, mint amilyen ütemben a kereslet erősödni kezdett, éves prognózist alkotni kevesen mernek a közelmúlt bizonytalanságai és hirtelen változásai miatt

– foglalta össze a várakozásokkal és reményekkel teli jelenlegi időszakot a VG Podcastnak adott interjújában a Magyar Apartmankiadók Egyesületének (MAKE) elnöke, Schumicky Balázs. Lezártnak még nem tekintik az elmúlt kétéves időszakot – mondta –, de reményeik szerint az utolsó pillanataiban vagyunk. A befektetők már a jövőt árazzák, a nemzetközi turizmus feltámadását, amit jól mutat az ragyogó gyorsjelentése és annak nyomán a cég papírjainak a felértékelődése is.