BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feléledhet a budapesti vendéglátás

A BKIK többek között adóvégrehajtási moratóriumot kért a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozások számára.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint talpra állítható a budapesti vendéglátás, azonban tenni kell érte. 

A fővárosi kamara jelzésértékűnek nevezte a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a hazai vendéglátás 2021-es alakulásáról közzétett, pozitív tendenciát mutató adatait, amelyek azt jelzik, hogy Budapest országos vendéglátásban betöltött szerepe közelíti a válság előtti szintet.

Az erőteljesen javuló bevételi számok arra utalnak, hogy a komplex válságkezelő intézkedések és programok hatékonyan támogatják az ágazat helyreállítását 

– írja a BKIK közleményében. Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a közleményben kiemelte, bízik abban, hogy a BKIK által tett szakmai ajánlások, valamint saját programjaik részei a sikernek, és egyben megköszönte minden cégnek, vendégnek, akik csatlakoztak a kamara „Újra nyitva Budapest” című fogyasztásélénkítő és turisztikai programjához.

Fotó: Török János / Délmagyarország

A közleményben felidézték, hogy a BKIK az elmúlt években több egyeztetést is kezdeményezett a kormánnyal, a fővárossal. 

Egyebek mellett adóvégrehajtási moratóriumot kért a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozások számára, 50 százalékos tagdíjmérséklési lehetőséggel támogatta tagjait, és saját válságkezelő programot is indított.

Az Újra nyitva Budapest – #újranyitvaBP fogyasztásösztönző programban a kamara a pandémia 10 ezer „mindennapi hősének” vendégül látásával egyben népszerűsítette a vendéglátóhelyi fogyasztást is. A belföldi turizmus Budapestre irányítása céljából a kamara több száz vidéki egészségügyi dolgozót utaztatott a fővárosba – emlékeztetnek a közleményben.

Hangsúlyozták, a BKIK szakmai ajánlást fogalmazott meg a Covid–19-fertőzés veszélyét csökkentő légsterilizáló eszközök használatával kapcsolatban, a forgalmazókkal történt megállapodás nyomán a legjobbnak talált eszközöket 25 százalékos kedvezménnyel szerezhetik be a vállalkozások, a kamara önkéntes tagjai pedig további kedvezményeket vehetnek igénybe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.