Megszüntette az Oroszországból származó termékek megjelenítését Magyarország piacvezető termék- és ár-összehasonlító oldala és online vásárlási kalauza. Az Árukereső.hu ezzel tiltakozik az Ukrajnával szembeni agresszió ellen. A cég egyben arra biztatja a webáruházakat működtető partnereit, hogy fontolják meg egy hasonló lépés megtételét. 

Csatlakozásra biztatnak más portálokat is

Az áru-összehasonlító portál az anyacége, a kelet-közép-európai térség legnagyobb e-kereskedelmi platformjának számító Heureka Group tiltakozó akciójához csatlakozott. A magyar oldal mostantól felfüggesztette az orosz eredetű termékek megjelenítését – írták.

Fotó: Shutterstock

A több mint 5000 partnerrel rendelkező weboldal arra kéri partnereit, hogy a történtek fényében gondolják át kínálatukat, és – amennyiben egyetértenek a kezdeményezéssel – szüntessék meg az orosz eredetű termékek forgalmazását. „Lehetőségeinkhez mérten fel kell lépnünk az agresszió ellen” – mondta Rácz Csaba, az Árukereső.hu ügyvezető igazgatója. 

Hozzátette: az Ukrajnát ért agresszió hatására felerősödtek a szabad világ jövőjének új keletű, a szigorúan vett üzleti racionalitáson túlmutató szempontjai. Az ügyvezető szerint „vannak helyzetek, amikor az üzleti érdekeinket háttérbe kell helyezni az értékrendünk és alapelveink mellett való kiállás érdekében”.