A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) még februárban bírságolta meg az Alza.hu webáruházat, és a döntés értelmében fogyasztói kompenzálására is kötelezte a vállalatot. Ezért a cég 2019-es vásárlói 3000 forint értékű kupont kapnak, melyet a következő 12 hónapban 10 ezer forintos vásárlás során költhetnek el – olvasható a kereskedő közleményében.

Fotó: Shutterstock

A 3000 forintos kedvezményt biztosító kuponokat az Alza április 17-től kezdi kiküldeni, azonban az utalvány más kuponkóddal együtt és ajándékutalvány vásárlására nem használható fel, készpénzre nem váltható.

A kuponok érvényességi ideje alatt az Alza.hu célzott üzenetekben rendszeresen emlékeztetni fogja ügyfeleit a felajánlott kedvezmény igénybevételének lehetőségére. A által elfogadott vállalás garantált minimumösszege 450 000 000 forint. Ezt azt jelenti, hogy amennyiben a kuponokat a fogyasztók esetlegesen ennél alacsonyabb értékben vennék igénybe, az összeg fel nem használt részét egy a 12 hónapos kompenzációs időszak lezárását követő kiegészítő eljárással juttatja el az Alza a vásárlóknak.