Március 27-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják, ami néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét és a Volánbusz egyes hajnali járatát is érinti, érdemes a tervezett utazás előtt tájékozódni.

A március 26-án Magyarországról induló éjszakai vonatok körülbelül 60 perccel később érkeznek meg a külföldi végállomásra, a szombat ráadásul munkanap lesz, a munkanap-áthelyezés szintén menetrendi módosításokkal jár a hét végén.

Fotó: MÁV

Március 27-én, vasárnap pedig óraigazítás lesz, ami a tervezett indulásokat és az érkezés időpontját is befolyásolja – figyelmeztet közleményében a Mávinform.

Az óraigazítás által a hajnali vonatok és buszok érintettek, amelyek  jellemzően 5–60 perccel későbbi indulnak vagy érkeznek meg a célállomásra.

A Nyugati pályaudvarról Esztergomba 2:25-kor induló vonat például 35 perccel később, 3 órakor indul, míg a Nyugati pályaudvarról Szobra 0:53-kor induló vonatot útközben éri az óraátállítás, emiatt hivatalosan 60 perccel később, 3:05-kor érkezik Szobra.

Nem közlekedik a Nyugati pályaudvarról Szobra egyébként 1:53-kor induló vonat március 27-én, míg a 2:53-kor induló most 7 perccel később, azaz 3 órakor indul. 

Az óraigazítás egyéb belföldi vonatokat is érint, a pontos információkról a Mávinform honlapján, a Volánbusz járatait érintő változásokról pedig itt lehet bővebb információkat találni.