A választások utáni első kormányinfót tartja Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki beszámol a kormány legfrissebb döntéseiről. Mivel május 2-án alakul meg az új országgyűlés, vélhetően a tegnapi lehetett a 4. Orbán kormány utolsó tanácskozása. 

Ha így van, akkor fontos döntés születhetett tegnap az árstopok meghosszabbításáról. Előzetesen a miniszterelnök a választások után megtartott nemzetközi sajtótéjékoztatóján jelezte, hogy mindenképpen megtartaná a hatósági árak rendszerét a májusi határidők után.  Erről pedig az érdekképviseletekkel is egyeztetnek.

Mint ismert, tavaly november 15-től a benzin árát 480 forintos áron maximálta, amit azóta egyszer, februárban már meghosszabbított. Az élelmiszerek esetében hasonló döntést hozott az év elején, így február elsejétől 6 db alapvető élelmiszer vált hatósági árassá. Azóta viszont az orosz-ukrán háború hatására erősödött az inflációs nyomás a gazdaságban. Ipari szakértők szerint az ételolaj ára például kétszeresére, a sertés hús ára pedig másfélszeresére emelkedne, ha újra piaci áron kellene árusítani ezeket a termékeket.