Egyedüli egyetemes energiaszolgáltatóvá vált az MVM Csoport, amely február végén kötött megállapodást az E.On Áramszolgáltató Kft. megvásárlásáról.  

Az E.On Áramszolgáltató Kft. a tranzakció zárását követően is változatlan névvel és arculattal működik tovább, ügyfeleinek semmilyen teendője nincs, áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeiket a szokásos módon intézhetik. Egyetemes energiaszolgáltatójuk az – immár az MVM Csoport részeként működő – E.On Áramszolgáltató Kft. marad, a folyamatos villamosenergia-ellátásuk így továbbra is biztosított – tájékoztatta a VG-t az MVM Csoport és az E.On Hungária Csoport közös közleményében.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az E.On Áramszolgáltató Kft. értékesítése nem érinti az E.On Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket sem.

Az állami tulajdonú MVM közel tízmillió szerződéses partnerét szolgálja ki, a teljes hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásban érintett. Az elmúlt évtizedben végrehajtott sikeres építkezésének eredményeként az energetikai értéklánc minden szegmensében jelen van, aktívan részt vesz a szektor innovációs projektjeiben, elkötelezett a karbonsemleges technológiák fejlesztése és a személyre szabott megoldások iránt.

Az E.On Hungária Csoport két évtizede a magyar energiapiac meghatározó szereplője. A vállalatcsoport Magyarországon a jövőben a villamos- és földgázhálózatok fejlesztésére és üzemeltetésére, illetve a versenypiaci energiakereskedelemre koncentrál. A vállalat olyan energetikai megoldásokat kínál ügyfeleinek országszerte, amelyekkel maguk is költséghatékonyabbá és környezettudatosabbá válhatnak. A magyar gazdaság jelentős energiavállalataként az E.On Hungária Csoport fő célja a fenntarthatósági törekvések támogatása.

 Az E.On Áramszolgáltató Kft. értékesítése illeszkedik a nemzetközi E.On-csoport és az E.On Hungária Csoport növekedési stratégiájába – áll a közleményben.

Az MVM Csoport az E.On Hungária 25 százalékos tulajdonosa.