Magyarország legjobb irodáit, irodaházait és közösségi tereit díjazták a 12. alkalommal meghirdetett Év irodája versenyen, amelyre rekordszámú, több mint száz munkahelyet, közösségi teret és irodaházat neveztek  –  közölték a szervezők. A megmérettetést évről évre egyre nagyobb figyelem övezi, miközben az kiválóan reprezentálja a alakulását, újdonságait.

A munkastílusok és az irodakultúrák folyamatosan változnak, és a vállalatok alkalmazkodnak az új társadalmi és gazdasági feltételekhez.

Idén a Thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjának új iroda- és laborkomplexuma nyerte az Év irodája címet, amely egyúttal az új innovatív trendeknek és munkakultúrának lenyűgöző tárházaként kiérdemelte az Év közönségdíjas irodája címet is. 

Fotó: BALINT JAKSA

A koronavírus következményeként új trendek, kezdeményezések indultak el, a munkahelyeken előtérbe kerültek a közösségi terek. A hibrid modellek is egyre nagyobb arányban hódítanak a céges szervezetekben, ennek jegyében mind kevesebb a dedikált munkaállomás és az irodatér, így egyre több választási lehetőséget kínál a munkavégzésre, legyen az fókuszmunka, brainstorming vagy tárgyalás. Az irodák még nagyobb hangsúlyt fektetnek az employer brandingre, vagyis olyan vonzó tereket kínálnak, ahol élmény dolgozni és együttműködni a munkatársakkal.

Az Év közösségi irodája a Kastner Kommunity lett, ahol a közösségi terek bámulatos mixéből kreatív és pezsgő munkatér jött létre. 

Fotó: Kastner Kommunity

 Az Év közösségi tere a PortusHome Coworking & Coliving lett, amely egy közösségi tér, iroda és mesés szálláshely különleges kombinációja a Balaton-felvidéken.

PortusHome Coworking & Coliving Fotó: Szilvia Filep

Az Év irodája kisvállalati díjat a Trenkwalder Hungary érdemelte ki, amely a mai kor vívmányait alkalmazó professzionális, high-tech és kreatív munkakörnyezetet hozott létre. 

Fotó: Trenkwalder Hungary

Az Év irodája nagyvállalati díjat pedig a Bayer Hungária vehette át, hiszen egy olyan agilis munkakörnyezetet biztosító modern irodát hozott létre, ahol a kollaboráció és a nagy teres koncepció került előtérbe.

Fotó: Bayer Hungária

Az Év irodája különdíjat a Starters E-Components Generators Automotive Hungary nyerte el, amely különleges módon egy logisztikai parkban alakította ki új irodaközpontját, ahol igényes közösségi terekkel várja a dolgozókat. 

Fotó: Foldi Tamas / Starters E-Components Generators Automotive Hungary

Az Év irodája dDesign díjat a Shapr3D terei érdemelték ki, ahol maximálisan a felhasználói élményre koncentrálva alakították ki a sokszínű és formagazdag extravagáns tereket. 

Fotó: Tamás Török / Shapr3D

Az Év környezettudatos irodája a Bánáti + Hartvig Építész Iroda lett, amely egy régi épületet a környezettudatos elemek maximalizálása mellett újjávarázsolt, miközben az organikus elemek dominálnak. 

Fotó: Bánáti + Hartvig Építész Iroda

Az Év irodája szakmai díjat a Nowy Styl kapta, amely a bemutatóterem az irodában kettőst úgy alakította ki, hogy eközben nagyszerűen ötvözte a funkcionalitást és a dizájnt. 

Fotó: SMARTSTUDIO / Nowy Styl

Az Év belsőépítész cége díjat a MádiLáncos Studio vehette át, amely évtizedek óta meghatározó szereplője a magyar irodapiacnak, és számos díjnyertes iroda tervezését bonyolította le. 

Fotó: BALINT JAKSA / MádiLáncos Studio

Az Év irodaháza az Irányi Palota (Puplicis House) lett, amely egy csodálatos, belvárosi palota újjászüléséről tett tanúbizonyságot.

Fotó: BALINT JAKSA / Irányi Palota (Puplicis House)

„Lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba az irodapiacon, és folyamatosan új, izgalmas projekteket, innovatív megoldásokat ismerhetünk meg, amelyek alakítják a magyar munkaerőpiacot” – mondta Fodor Dániel, az Év irodája főszervezője, aki szerint az újraindulás egyik bizonyítéka a díjátadón nagy számban megjelent szakmai közönség is.