A régiós piacvezető, szegedi MediTeam Zrt. megvásárlásával tovább bővítette országos hálózatát a Doktor24 és az UNION Biztosító. A MediTeam a Doktor24 dél- és kelet-magyarországi terjeszkedésének bázisa, regionális ellátóközpontja lesz. A két vállalat célja, hogy országszerte kedvező áron tegyék elérhetővé a magas színvonalú privát egészségügyi ellátásokat. A szegedi akvizíció újabb 1,2 millió ember számára teszi elérhetővé a cég szolgáltatásait.

A Dél-Alföld régió piacvezető szolgáltatójának a felvásárlásával a Doktor24 Dél-Magyarország egészére kiterjeszti szolgáltatásait.

Szeged negyedszázados múltra visszatekintő magánegészségügyi szolgáltatójának csatlakozása egy újabb mérföldkő, mostantól az ország lakosságának több mint fele, 5,2 millió ember egy órán belül el tud jutni valamelyik klinikánkra - mondta Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója. 

Lancz Róbert, a Doktor24 vezérigazgatója

Az Union és a Doktor24 együttműködése kiszámítható és kedvező költségek mellett hozza el Dél-Magyarországra is a magánegészségügyi ellátás előnyeit és biztonságát  - mondta Almássy Gabriella, az UNION elnök-vezérigazgatója.

A MediTeam Szeged egyik legrégebben működő, 1995-ben alapított egészségügyi szolgáltatója már régen túllépett a város és Csongrád-Csanád megye határain: az ország egész területén biztosít foglalkozás-egészségügyi alap és szakellátást, több mint 800 szerződött partner, valamint 32 ezer munkavállaló számára nyújt folyamatosan szolgáltatást. A MediTeam az elektromágneses-, az optikai-, a munkavédelmi és egyéb kockázatértékelések, valamint akkreditált mérések országosan elismert szakértőjének számít. 

Hatalmas áttörést jelent, hogy a Doktor24 tagjaként mostantól privát és vállalati ügyfeleink számára is elérhetővé válnak Magyarország legmodernebb magánklinikái, diagnosztikus, terápiás, műtéti és rehabilitációs ellátásai” – mondta Chovanecz Balázs, a MediTeam Zrt. cégvezetője. A szegedi cég összesen 200 közreműködő munkatárssal – szakorvosokkal, szakdolgozókkal és adminisztratív alkalmazottakkal – több mint 50 ezer ügyfelet lát el évente, ebből 18 ezret szegedi magánklinikáján, további 32 ezret pedig vállalat-egészségügyi szolgáltatásokkal országszerte. A cég 2021-es árbevétele meghaladta a 670 millió forintot, az idei forgalom pedig a tervek szerint megközelíti az 1 milliárd forintot.