Ma 15.30-tól rendkívüli kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – erről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő posztolt a Facebook-oldalán.

Ahogy arról a VG is beszámolt, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatott ma délelőtt, hogy Orbán Viktor összehívta a kormánykabinetet az európai energia-veszélyhelyzet miatt. 

Az ukrajnai háború következtében emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.

A háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggelre a karmelita kolostorba összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek.

Budapest, 2022. július 13.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) beszél a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt, amelyek Magyarországra is kihatnak, összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek. Balról Kovács József nemzeti információs államtitkár, nemzetbiztonsági főtanácsadó (b), Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos (b2), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4), Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár (b5, takarva) és Tuzson Bence kormányzati államtikár. Jobbról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j3), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2), Palkovics László technológiai és ipari miniszter (j) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j4). A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda – Fischer Zo / MTI

A most bejelentett kormányinfón az itt született döntésekről biztosan szó lesz, ahogy jó eséllyel a tegnap megszavazott új kata törvény kapcsán is elhangzik majd érdemi információ.

Az eseményről a VG tudósítani fog.