Jelentés a két ülésszak közötti kormányzati döntésekről címmel napirend előtt felszólal az Országgyűlésben Orbán Viktor – közölte a kormányfő sajtófőnöke. Havasi Bertalan az MTI-nek küldött tájékoztatásában azt szintén tudatta, hogy a délután folyamán a miniszterelnök a képviselők által feltett azonnali kérdésekre is válaszol majd.

SEMJÉN Zsolt, Budapest, 2022. július 12.Képviselők szavaznak a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosításáról  szóló törvényjavaslatról az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én. Középen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A javaslatot 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett fogadták el kivételes eljárásban.MTI/Kovács Attila Budapest, 2022. július 12.
Képviselők szavaznak a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosításáról  szóló törvényjavaslatról az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én. Középen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A javaslatot 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett fogadták el kivételes eljárásban.
MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az őszi parlamenti ülésszak első napjának menetrendjéről itt írtunk részletesen, az előzetes napirendi tervezet szerint az Európai Bizottsággal való megállapodást szolgáló törvényjavaslatok lesznek fókuszban. Hétfő délelőtt mind az öt igazságügyi miniszteri előterjesztéshez sürgősségi javaslatot nyújtott be a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki kezdeményezte: mind az öt indítvány vitáját tartsák meg még hétfőn, módosítójavaslatot pedig csak az általános vita végéig lehessen benyújtani. Így akár már az október 3-ával kezdődő héten dönthetnek a törvényjavaslatokról a képviselők. 

A napirendi javaslat módosítását a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kiemelt kormányzati érdek indokolja, figyelemmel az Európai Bizottsággal való megegyezés szükségességére 

– fogalmazott a kormányfő helyettese.