A város működőképességének fenntartása 2022 és 2023 telén áldozatok nélkül nem fog menni. Valamit fel kell adjunk a megszokott városi életünkből a szó szerinti túlélés érdekében a következő hónapokban – fogalmazott Cser-Palkovics András videóüzenetében, szúrta ki a feol. Hozzátette, három szempont vezérelte a városvezetést a döntések előkészítésénél: ne menjen csődbe a város; a bölcsődék, óvodák, rendelők, bentlakásos szociális intézmények nyitvatartása megmaradjon, a közszolgáltatásokat tudják működtetni; megvédjék az önkormányzati munkahelyeket és a bérek kifizetését garantálni tudják.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

Amennyiben a csütörtöki közgyűlés a javaslatokat elfogadja, október 31-el átmenetileg bezár a székesfehérvári városi uszoda, a legtöbb közösségi ház és a múzeum több különböző épülete is időlegesen felfüggeszti a működését. Várhatóan a sóstói futballstadion működtetése is a minimális, állagmegóvási szintre kerül, azaz nem fűtik, nem világítják a centerpálya füvét sem. A könyvtárak közül is több bezár.

A helyzet megoldásához minden területnek hozzá kell járulnia, a saját áldozatait meg kel hoznia. Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon

– tette hozzá a város polgármesetere.