Karácsony Gergely főpolgármesternek nem sikerült rávennie a munkára a sztrájkba lépett kukásokat, így csütörtök reggel sem indultak el az FKF kukásautói. Budapesten egyre nagyobb problémát okoz a szemét és a megtelt kukák. 

Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

A Blikk információi szerint a főpolgármester azt ígérte a dolgozóknak, hogy egyszeri, bruttó 200 ezer forintos juttatást adnak a rezsidíjak kompenzálására, amelyen felül jár majd a bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalom is. 

A városháza kegyes, nem rúgja ki az FKF dolgozóit

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. nem bocsátja el a sztrájkoló munkavállalóit – közölte a budapesti városháza a Facebook-oldalán.

Ez sem hatotta meg azonban a kukásokat, akik a hírek szerint csütörtök reggel sem indultak el dolgozni, hiába győzködte őket a főpolgármester. Karácsony Gergely a beszámolók szerint időt kért a kukásoktól a megoldás megtalálására. Kérdés, hogy addig mi lesz a fővárosiak szemetével, amely már most is egyre égetőbb problémát okoz. 

A kukások egyébként hivatalosan nem sztrájkolnak, ők arra várnak, hogy a munkavégzésre alkalmatlan járműveiket megjavítsák. Erre viszont az alkatrész- és szakemberhiány miatt még most sem került sor. A rezsidíjak emelkedése miatt már béremelést is követelnek: a rakodóknak nettó 350 ezer forintos, a járművezetőknek nettó 400 ezer forintos bért akarnak.