BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerdáig meghosszabbították a népszámlálás online kitöltési határidejét

Sokan az utolsó pillanatra hagyták a népszámlálási kérdőívek internetes kitöltését, emiatt vasárnap este akadozott a rendszer. A KSH a hosszabbítás mellett döntött.

A vártnál jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel szerda 10 óráig meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát – jelentette be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

20221010 EgerNépszámlálás illusztráció.Fotó: Berán Dániel BD Heves Megyei Hírlap 20221010 - Népszámlálás illusztráció - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A KSH közleménye szerint a kérdőíveket eredetileg vasárnap éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a hivatal úgy döntött, hogy meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot.

Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal ellátott mobileszközön lehetséges.

A KSH felhívta a figyelmet arra, hogy akiknek nincs internet-hozzáférésük, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

Az internetes kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a nepszamlalas2022.hu oldal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást – zártul a KSH kommünikéje.

Figyelmeztet az ORFK: csalók próbálkozhatnak a népszámlálással

Az Országos Rendőr-főkapitányság megelőző céllal hívja fel az állampolgárok figyelmét, hogy mire érdemes figyelni a népszavazás során. A rendőrség a visszaélések elkerülésére több ajánlást is megfogalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.