Budapesten hozta létre európai regionális központját a BlueVoyant, a budapesti műveleti központ létszámát a következő egy évben megduplázzák – közölte a kiberbiztonsági vállalat az MTI-vel. A megalapítása óta öt év alatt húsz országban több mint 700 fős ügyfélkört alakított ki és vált a világ vezető kibervédelmi vállalatává. Magyarországon főként a pénzügyi cégek, médiavállalatok körében és a kormányzati szektorban vannak ügyfeleik. Az idén hat ország közül hazánkat választották a kiberbiztonsági műveleti központnak, így innen irányítva monitorozzák és óvják az ügyfelek digitális ökoszisztémáját.

Cyber,Security,Illustration.,Digital,Information,Protection.,Data,Processing.,Microchip,,Circuit, kibervédelem, védelem, kiber, cyber,
Fotó: Shutterstock

A BlueVoyant több finanszírozási fordulón van túl, köztük a legutolsó elérte a 250 millió dollárt.

Az európai terjeszkedés hátteréül szolgáló budapesti műveleti központot is a beruházások részeként valósították meg. Rácz György Róbert, a BlueVoyant Europe vezetője, a BlueVoyant Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: jelentősebb és folyamatos befektetést kíván a megfelelő humán erőforrás, a szakértői gárda kialakítása és rendszeres fejlesztése.

Beleszeretett Magyarországba a francia világcég, most azt is elárulták, miért

A Schneider Electric Délkelet-Európáért felelős vezérigazgatója, Petr Hermann nagyra értékeli a Magyarországon működő beruházásösztönzési rendszert, miközben nálunk együtt található meg a képzett munkaerő és a megfelelő infrastruktúra.

Az amerikai központú BlueVoyant azért nyitotta a legújabb központját épp Budapesten, hogy az itt már az induláskor rendelkezésre álló, egyedülálló humán szakértelemmel erősítse a cég európai jelenlétét. Hozzátette: a fővárosi központban több mint húszan dolgoznak, és ezt a folyamatos fejlesztésekkel – mint például az amerikai kutatás-fejlesztési feladatok egy részének Magyarországra telepítésével – a következő egy évben várhatóan megduplázzák. Az árbevételt firtató kérdésre közölte: a BlueVoyant nem hoz nyilvánosságra részletes pénzügyi adatokat, ugyanakkor a vállalat ötéves fennállása alatt évente megduplázta vagy megtriplázta a bevételeit, és 30 országban jelenleg 650 alkalmazottjuk van.

Kitért arra: a magyar piac erősen polarizált.

A Magyarországon jelen lévő külföldi cégek és high-tech vállalatok kibervédelme a nyugat-európai cégekével megegyezik.

A hazai gyártóvállalatok, kkv-k és startupok pedig, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy saját IT-biztonsági csapatot építsenek fel, segítségre szorulnak. Sok hazai vállalkozás nincs tisztában azzal sem, hogy mennyire kitettek egy-egy ilyen támadásnak. A BlueVoyantnál aktívan dolgoznak azon, hogy ez Magyarországon is megváltozzon – tette hozzá.