A kormány döntése alapján 2024-ig meghosszabbodik a igénybevételének lehetősége – számolt be róla szerda délután a Mandiner.

Portrait of a couple holding pregnant belly
babaváró támogatás
2024-ig meghosszabbítja a kormány a babaváró támogatásokat.
Fotó: laureencarruthers / Getty Images

Részleteket egyelőre nem közöltek a döntéssel kapcsolatban. A portál értesülései alapján az erről szóló rendelet várhatóan szerdán este jelenik majd meg a Magyar Közlönyben.

A kormány már többször beszélt arról, hogy továbbra is fent kívánja tartani a jelenlegi családtámogatási rendszert. Orbán Viktor korábban úgy nyilatkozott, hogy egy sokkal célzottabb családtámogatási rendszerre van szükség, ehhez pedig a átalakítása sem maradhat el.

Arról pedig szerdán érkezett a hír, hogy a kormány úgy döntött, hogy tovább bővíti a családi adórendszert, és nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a 30 év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak. A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Hornung Ágnes a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy az adómentességről szóló kormányrendeletet hamarosan ki is hirdetik.

Varga Mihály pénzügyminiszter még korábban úgy nyilatkozott, hogy rendelkezésre állnak azok a források, amelyek az ország biztonságos működtetéséhez, az energiaellátásához és a magyar családok védelmét szolgáló intézkedések fenntartásához szükségesek.

A 2019 júliusa óta elérhető babaváró kölcsön gyorsan meghatározó termékké vált a lakossági hitelpiacon, erről szóló elemzésünk itt olvasható.