Zökkenőmentesen csatlakoztak a Commerzbank Zrt. ügyfelei az Erste Bank Hungary Zrt.-hez – jelentették be hétfői sajtótájékoztatójukon az Erste Bank vezetői.

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Commerzbank Zrt. november 30-án hajtotta végre az utolsó tranzakciókat, ezt követően az Erste Bank átvette a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, folyószámláit, betéteit és hiteleit. A tranzakció zárásával az Erste Bank vállalati hitelállománya meghaladta az 1200 milliárd forintot, amellyel a hazai piac ötödik legnagyobb szereplőjévé vált, és piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

Az idén 25 éves Erste Bank Hungary a Commerzbank Zrt. integrálásával a tizedik sikeres felvásárlását hajtotta végre

 – mondta Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a tranzakció zárásával 20 hónapos projektnek jutottak a végére. A Commerzbank ügyfeleinek döntő többsége – tette hozzá – átjött az Erstéhez, a lemorzsolódási arány minden előzetes várakozás alatt maradt. „A Commerzbank Zrt. tradicionális vállalati bankként működött Magyarországon, miközben számos olyan területen nyújtott kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat, amelyekben az Erste korábban kevésbé volt erős.”

Az Erste Bank főbb mutatói
 

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel. A közel harminc éve alapított magyar Commerzbank Zrt. a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtetett irodát. A magyarországi székhellyel rendelkező és a nemzetközi vállalati ügyfeleket kiszolgáló bank a vállalati hitelezési, a trade finance és a devizaüzletág területén rendelkezett erős piaci jelenléttel.