Szálloda kategóriában győzedelmeskedett, összesítésben pedig a második helyet szerezte meg a Botaniq Turai Kastély a FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton, majd elhozta az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje-terasza díjat a Klasszis TopDesign elismerései közül. A turai kastély mellett a TopDesign díjátadón a tarcali Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme pedig az év étterme, zárt vendégtér kategóriában győzedelmeskedett – derül ki a tulajdonos BDPST Group közleményéből.

A FIABCI magyarországi versenyének szállodai kategórianyertese a Botaniq Turai Kastély.
Fotó: BDPST Group

A Botaniq Turai Kastélynak a FIABCI átadóján a szálloda kategóriában elért első helyezésével díjazták a kiemelkedő rehabilitációs és ingatlanfejlesztési megoldásokat – emlékeztet a közlemény. A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (FIABCI Magyarország) a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot azzal a céllal hozta létre, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, és megismertesse a közönséggel a létrehozott fejlesztéseket.

Mutatjuk az ingatlanos Oscar-díj hazai nyerteseit

A nemzeti verseny díjazottjai jövőre Miamiban, a nemzetközi döntőben is megmérettethetik magukat.

A turai kastély a győzelmével illusztris épületek csoportjához csatlakozhatott: az előző években olyan épületek nyertek már kategóriákat, mint a Magyar Zene Háza – amely idén első lett az összesített kategóriában – vagy a Nemzeti Táncszínház. 

A kategóriagyőzelemmel nemcsak itthon, de a nemzetközi közönségnek is megmutathatja magát a szálloda. 

A Botaniq Turai Kastély hosszas, közel 30 hónapos felújítása után egy 19 szobás, wellness- és gasztronómiai funkciókkal felszerelt szállodaként és rendezvényhelyszínként nyitott meg 2020-ban. A felújítás során ügyelve az eredeti állapotok visszaállítására, illetve a műemléki szempontokra adták vissza a kastély eredeti megjelenését, az építészeti elemek helyreállításától a díszítőfestések rekonstrukcióján át a tíz és fél hektáros park rendezéséig – összegezte a BDPST Group a díjnyertes fejlesztés részleteit.

Szobabelső a turai szállodában.
Fotó: BDPST Group

A Turizmus Online szerkesztőségének a hazai szállodákat, vendéglátóhelyeket, külső- és belsőépítészeti tervezőket, valamint beszállítókat évről évre díjazó szakmai versenyén 

a Botaniq Turai Kastély az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje-terasza díjat nyerte el

kiváló építészeti és dizájnmegoldásainak köszönhetően.

Mind a Botaniq Turai Kastély, mind pedig az Andrássy Kúria & Spa és annak Bobajka étterme esetében szerettük volna a dizájnnal is megmutatni nemcsak az épületek történelmét, de a sajátos hangulatát is

– emelte ki Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője

Bobajka étterem
Az év Klasszis TopDesign étterme, a Bobajka.
Fotó: BDPST Group

A Klasszis TopDesign versenyén a BDPST Group egy másik szállodája és annak étterme is győzedelmeskedett. Az 53 szobás tarcali Andrássy Kúria & Spa hajdan az Andrássyak tulajdonában állt, napjainkban pedig az egykori vadászház hangulatát idéző szállodaként működik. Étterme, a Bobajka a hazai és a nemzetközi konyha fogásait és egy 120 tételes tokaji borsort kínál a látogatóknak. 

A kúria felújítása során fontos szempont volt az egykori pihenőház hangulatának megtartása és az Andrássyak örökségének bemutatása. Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év Klasszis TopDesign étterme – zárt vendégtér díját vitte el.