A veszélyhelyzeti előírások a hét elején léptek hatályba, jelentkezni negyedik napja lehet. A megoldás olyan versenypiaci fogyasztók helyzetét rendezheti megnyugtatóan, akik jövő évi áramellátásukra nem rendelkeztek sem szerződéssel, sem elfogadott ajánlattal december 12-én.
Az igénylés további feltétele, hogy az idei éves tényfogyasztás az összes felhasználási helyen együttesen nem lehet több, mint 2 gigawattóra. A veszélyhelyzeti átmeneti ellátásról január elsejétől határozatlan időre szóló szerződés alapján gondoskodik az MVM Next.
A villamos energiát havonta változó áron biztosítja majd a kereskedő, kifejezetten azzal a céllal, hogy az egyéb lehetőségektől eleső kisfogyasztók jövőre se maradjanak áram nélkül.
A jogosulatlanul igénylők kötbér fizetésére kötelezhetők – hívták fel a figyelmet.
A megkötött szerződés két hónapon belül felmondható, például abban az esetben is, ha valaki kedvezőbb piaci ajánlatot találna.
„A nemzetközi Európában mindenütt rendkívüli kihívások elé állítja a cégeket és a településeket. A kormány az új eszközzel kész biztosítani egyes versenypiaci fogyasztók jövő évi áramellátását a munkahelyek megőrzése, a közszolgáltatások zavartalansága érdekében” – írták a közleményben.
A konstrukció további részletei a mintaszerződéssel együtt a mvmenergiakereskedo.hu oldalon olvashatók, ugyanitt érhető el és tölthető ki a nyilatkozattételi űrlap hétfőn éjfélig – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Cikk létrehozása