Több mint 4 ezren váltak milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben. A legtöbb hét számjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá – derült ki a vállalat évet összegző közleményéből.

Szerencsejáték Zrt.
Rekordszámú magyar milliárdos született a szerencsejátéknak köszönhetően 2022-ben.
Fotó: Róka László / MTI

Ráadásul a tavalyi év utolsó hónapjában

megszületett minden idők legnagyobb hazai lottónyertese is, több mint bruttó 30 milliárd forintnak örülhetett egy szerencsés játékos. 

2022-ben minden korábbinál, 4383 milliomos született szerencsejátékból Magyarországon. Közülük 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb: hét ember százmilliót, két játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza.

A Skandináv lottón összesen 28-an örülhettek a millióknak, köztük 7-en pedig százmillióknak.

Hatoslottón hét nagynyertes született, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos.

A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hét számjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

2022-ben megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye is, december 9-én egy szerencsés bruttó 75 871 601,70 euróval, vagyis átszámítva több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. A szerencsés nyertes ezzel nem csupán a hazai szerencsejáték történelembe írta be magát,

880 forintos nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült.

A milliárdos csúcsdöntőt leszámítva 78-an váltak milliomossá az Eurojackpoton.

A sorsjegyeket választók közül is több száz fő csatlakozhattak a milliomosok klubjához. Az online és offline kaparós sorsjegyekkel összesen 782-en gazdagodtak hét számjegyű összeggel, többen közülük a főnyereményt is hazavihették.

A legtöbb nyertes a Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, összesen 124-en örülhettek összesen 394 millió forintos nyereményüknek. A második legnépszerűbb a sorban a Kaszinó játék volt tavaly, amellyel 112 szerencsevadász összesen 604 millió forintot nyert. Az évek óta töretlen sikernek örvendő Buksza 30 nagynyertesének összesen 510 millió forintos nyereményt jelentett, a Vadvilág sorsjegycsalád pedig 104 nyertesét összesen 511 millió forinttal tette gazdagabbá.

A katari labdarúgó-világbajnokság is sok hazai szurkolónak meghozta a kedvét a játékhoz. Ráadásul a 2022-es igazán szerencsés év volt a sportfogadók körében is, ahol 1623 egymillió forintot elérő nyereményt érő szelvény született. A Totón 44-en, a Góltotón 3-an örülhettek, a földi hálózatban elérhető tippmixen 839 játékosnak volt milliós szerencséje, míg a TippmixPrón 737 fogadó válthatta milliókra tippjeit.

TippmixPrón a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 430 433 forint volt, amit egy 10-es kötés 2.152-es oddsával ért el a szerencsés tippelő.

A Tippmixen pedig a legkisebb tét mellett elért idei legnagyobb nyeremény 1 765 063 forint volt, ezt egy 9/10-es kombináció mind a 10 kimenetelének eltalálásával, 8.825-ös odds-szal érte el a nyertes.

A Szerencsejáték Zrt. az év folyamán többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvénnyel vagy sorsjeggyel is részt lehetett venni. Ezenben az akciókban csaknem száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének.

Szerencsejátékként szabályoznák a kriptókat

Az Európai Központi Bank korábban sem rejtette véka alá ellenérzéseit a kriptókkal szemben.