Gyors egyeztetés a kormányülés szünetében a dunaújvárosi vasmű jövőjéről – írta ki közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök „Hajrá Dunaferr!” aláírással.

Dunaújváros, 2016. augusztus 2.A közelmúltban üzembe helyezett II. számú nagyolvasztóból érkező kohósalakot ürítik a salakhabosító medencébe a salaküst-szállító kocsikról az ISD Dunaferr Zrt. dunaújvárosi üzemében 2016. augusztus 2-án.MTI Fotó: Máthé ZoltánDunaújváros, 2016. augusztus 2.
A közelmúltban üzembe helyezett II. számú nagyolvasztóból érkező kohósalakot ürítik a salakhabosító medencébe a salaküst-szállító kocsikról az ISD Dunaferr Zrt. dunaújvárosi üzemében 2016. augusztus 2-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Úgy tudjuk, hogy a korábbi hetekben intenzív egyeztetés zajlott a kormány és az indiai befektető, a Liberty között, amelynek vezetői Budapesten és Dunaújvárosban is megfordultak. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár lapunknak adott interjújában is hosszan beszélt a gyár és a munkavállalók jövőjéről, hangsúlyozta, hogy „a  kormány nem nézheti tétlenül az ott zajló eseményeket”.