Miután már 22 hete halmozódik az ötös lottó főnyereménye, a szombati sorsoláson már 3,823 milliárd forintot is nyerhet a telitalálatos szelvény – derül ki a Szerencsejáték Zrt. csütörtöki közleményéből. A tájékoztatás felidézi, hogy a főnyeremény összege maximum 52 húzáson keresztül halmozódhat, a játék történetében eddig 39 hét volt a leghosszabb telitalálat nélküli időszak.

Fotó: Török János / Délmagyarország

Ha most szombaton sem lesz telitalálatos szelvény, a főnyeremény összege akár a top 5-be is beléphet Magyarország legnépszerűbb lottójátékán. A rendkívüli nyeremény ígérete természetesen felkeltette a szerencsevadászok érdeklődését is, így 

egy tavalyi átlagos héthez képest 13 százalékkal nőtt a játék forgalma, vagyis hetente 1,3 millió szelvényt adnak fel. 

A halmozódás mértéke tovább fokozta a játékkedvet: az év első hetéhez is viszonyítva – amikor a jackpot mértéke 1,85 milliárd forint volt – 12 százalékkal nőtt a feladott szelvények száma. Az ötös lottó főnyereménye már korábban is sokszor felkorbácsolta Fortuna híveinek érdeklődését, 2003-ban például nemcsak a hazai, hanem a határon túli szerencsevadászokat is vonzotta, a rekordösszegnek köszönhetően kígyózó sorok alakultak ki a határ menti értékesítőhelyeken.

Fontos azonban kiemelni, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, amelyre átutalással kerül a szemkápráztató összeg, ha 90 napon belül jelentkezik az úgynevezett nagynyertesvonalon.