Holnap 9.30-tól kormányinfó – írta ki közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Reggel Orbán Viktor is posztolt a kormányülésről, ami ezúttal a megszokottnál rövidebb lehetett, a miniszterelnök ugyanis délután már Natasa Pirc Musar szlovén államfőt fogadja hivatalában.

GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2023. április 6.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án.MTI/Balogh Zoltán Budapest, 2023. április 6.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A csütörtöki kormányinfón várhatóan továbbra is külpolitikai és gazdasági kérdések dominálhatnak, az uniós források körüli bizonytalanság mellett az orosz–ukrán háború uralja továbbra is a politikai napirendet. Az már gyakorlatilag eldőlt, hogy április 30. után is maradnak az árstopok, ugyanakkor nyitott kérdés így is van bőven, amelyekre remélhetőleg választ kapunk.