Nem sűrűn fordul elő, hogy egy adott hónap harmadik napján még nem kapták meg a családi pótlékot, de az idei április most ilyen. Várhatóan csak holnap írják jóvá ugyanis a bankok az állam által elutalt összegeket a bankszámlákra, emiatt nem pittyent ma sokak telefonja a hónap első munkanapján. 

Stressed,Thoughtful,30s,Mother,Ignoring,Playful,Happy,Small,Daughter.,Upset
Fotó: Shutterstock

A utalása nevű, több mint százezer tagot számláló Facebook-csoportban is többen feltették a kérdést, hogy miért maradtak el a kifizetések. A Hóvége nevű portál írta meg néhány napja, hogy a Magyar Államkincstár hétfőn elutalta az összegeket, de azok a bankszámlákra csak kedden érkeznek meg, postán pedig még később, ott a hét vége felé lehet számítani a gyermekek után kapott pénzre, de nagypéntekig várhatóan mindenhová megérkezik. 

Ez egyébként minden hónapban így van, azaz ha a hónap első munkanapja elsejére esik, akkor a bankszámlákon másodikán lesz ott az összeg, ha másodikára, akkor harmadikán. 

Megugrik a gyermekek utáni támogatások összege

Az nyomán a csed és a gyed összege is jelentősen nő.

A családi pótlék, azaz nevelési támogatás összege egyébként több tényezőtől is függ. Alapesetben az egy gyermeket nevelő családok 12 200 forintot, két gyermek után összesen 26 600 forintot, három vagy több gyermek után pedig minimum 48 ezer forintot, gyermekenként 16 ezer forintot kapnak. Az összeg függ a gyermek egészségi állapotától és attól is, hogy egyedülálló szülő neveli-e a gyermekeket.