Holnap 11 órától kormányinfó – jelentette be a kormányszóvivő a közösségi oldalán. Szentkirályi Alexandra azt is jelezte, hogy az M1 és a kormányzati Facebook-oldal élőben közvetíti majd az eseményt.

GULYÁS Gergely
Budapest, 2023. április 6.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án.MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2023. április 6.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Ennél több részlet egyelőre nem ismert, ugyanakkor az elmúlt időszak gyakorlata alapján valószínűsíthető, hogy csütörtökön is Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számol be a kormányzat aktuális döntéseiről.

Ezekből lehet jó néhány.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, szerdán a kormány ülést tartott, ahol fő napirendi pont volt a 2024-es költségvetés. Erről Orbán Viktor úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy háborús időkben is megvédik a családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a nyugdíjakat, és garantálják Magyarország biztonságát.

A jövő évi büdzsén túl a kormányinfón minden bizonnyal téma lesz az orosz–ukrán háború, az inflációs helyzet, az élelmiszerárak, az energiabiztonság és az folyósítása, ahogy szóba kerülhet az autópálya-koncesszió módosítása, Budapest finanszírozása és a pedagógus-diák tüntetések is.

Fontos részlet, hogy a szerdai kormányülésen jelen volt Patai Mihály, az MNB alelnöke, egyben a bankszövetség első ember.

Ez nemcsak az inflációs helyzet tárgyalása miatt lehet lényeges körülmény, hanem a kamatstop intézménye miatt is. Az utóbbi kapcsán Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a napokban jelezte: a kormány a következő hetekben dönt ennek a meghosszabbításáról.

A csütörtöki kormányinfóról a Világgazdaság élőben tudósít majd.