Orbán Viktor vasárnap reggel Dohába utazott, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A miniszterelnöki delegáció tagja Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. május 10.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyártó óriásvállalat igazgatótanácsát a Karmelita kolostorban 2023. május 10-én. Középen Onkar Kanwar, az Apollo Tyres elnöke.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Budapest, 2023. május 10.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyártó óriásvállalat igazgatótanácsát a Karmelita kolostorban 2023. május 10-én. Középen Onkar Kanwar, az Apollo Tyres elnöke.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

A sajtófőnök közlése szerint a katari tárgyalások napirendjén a kétoldalú energetikai, gazdasági és pénzügyi együttműködés fokozása, újabb beruházási lehetőségek feltérképezése, valamint a világpolitika aktualitásai szerepelnek.

A delegáció célja Magyarország energiabiztonságának fokozása, az ukrajnai háború kapcsán pedig a békés, diplomáciai rendezés támogatása a káros szankciós és háborús politika erőltetése helyett

– tette hozzá Havasi Bertalan.