Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta Christopher Hesst, az Eaton Corporation globális közkapcsolati alelnökét, valamint Eamonn Hughest, a Johnson Controls vállalati pénzügyekért felelős alelnökét. 

2018.01.31. Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.Fotó: Móricz-Sabján Simon 2018.01.31. 
Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.
Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság Archive

A felek áttekintették a gazdaság és az  ipar előtt álló kihívásokat és aktuális folyamatokat, a globális kérdéskörét, valamint a potenciális jövőbeli üzleti befektetési lehetőségeket.

Az Eaton 2018 óta tagja az Európai Járműipari Gyártók Szövetségének, valamint nagy hangsúlyt fektet az energetikai fejlesztésekkel kapcsolatos autóipari kutatásokra mind az elektromos, mind a hagyományos, belső égésű járműveket tekintve. 

Az Eaton Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat a budapesti, BSC Üzleti és Szolgáltató Központban, illetve a győri gyártóközpontjukban.

A Johnson Controls Magyarországon 1995 óta van jelen elsősorban a gépészeti automatika rendszerek kivitelezése és az ipari hűtéstechnikai berendezések gyártása és szállítása területén. Nemzetközi anyavállalata 150 országban számít vezető beszállítónak a fűtés-szellőztetés-klimatizálás és az épületfelügyeleti automatika rendszerek területén.

A felek megállapították, hogy Magyarország vonzó befektetési helyszín, ezért keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak.