„Korlátozott számban, de tárgyi és személyi feltételek tekintetében felkészülten várjuk a középsúlyos és súlyos demenciában érintett időseket is. A Rege Residence-ben többfunkciós nővérhívó rendszert is bevezettünk, amely szintén a lakók biztonságát szolgálja” – mondta dr. Nagy Viktor, az augusztus 15-én nyíló Rege Residence Szépkorúak Otthona főigazgatója, jogász és idősgondozási menedzser.  

Rege Residenc
Fotó: Rege Residence

Hazánk egyik első, prémiumszolgáltatásokat nyújtó nyugdíjas apartmanházában a lakók számára idősebb korban is biztosítani tudják azt az életszínvonalat, amelyhez az előző életszakaszukban hozzászoktak – áll a társaság közleményében. Az otthon az egykori Hotel Rege II. kerületi épületében kapott helyet, ahol az újjászületett terek új funkciókkal is gazdagodtak. Az apartmanok az önálló életet teszik lehetővé, a közösségi terekben pedig aktív kikapcsolódásra, élénk társasági életre nyílik lehetőség, ezt a célt szolgálja többek közt 

  • a kávézó, 
  • az étterem, 
  • a klubszoba, 
  • a kártyaszoba, 
  • a könyvtár, 
  • az impozáns kert, 
  • a grillterasz, 
  • a tánc-, az előadó- és a moziterem is. 

A létesítményben várják a magasabb ápolási-gondozási szükségletet igénylő szépkorúakat is. A szakápolásra irányuló egészségügyi szolgáltatási engedély birtokában az intézmény 24 órás nővéri jelenlétet, heti rendszerességű orvosi viziteket, akadálymentesített környezetet biztosít, az egészségügyi szolgáltatási engedély birtokában pedig több olyan ellátás is elérhető, amely alapesetben kórházi tartózkodást igényelne.

Rege Residenc
Fotó: Rege Residence

Hogy mindez mennyibe kerül? A cég a hivatalos honlapján nyitási akcióként a következő árakat tünteti fel:

  • 75 éves kortól 25 millió forint egyszeri befizetés és 450 ezer forint a havi díj,
  • 80 éves kortól 24 millió forint egyszeri befizetés és 450 ezer forint a havi díj,
  • 85 éves kortól 23 millió forint egyszeri befizetés és 450 ezer forint a havi díj,
  • 90 éves kortól 22 millió forint egyszeri befizetés és 450 ezer forint a havi díj. 

A napidíj – életkortól függetlenül – 40 ezer forint. 

Rege Residenc
Fotó: Rege Residence

A Rege Residence tulajdonosa az izraeli születésű Arie Yom-Tov, aki korábban több budapesti projektet – például a Ritz-Charlton/Hotel Meridien luxushotelt, illetve a Gozsdu-udvart – menedzselt sikeresen. „Célunk, hogy egy olyan biztonságos és kellemes környezetet hozzunk létre, ahol boldog, támogató közösséget építhetünk fel. Azt gondolom, hogy ez egy tökéletes lehetőség azok számára, akik élvezni szeretnék a nyugdíjas évek kényelmét és nyugalmát” – közölte Arie Yom-Tov. 

A közlemény kitér arra is, hogy az lakosságának több mint egyötöde 65 éves, vagy idősebb, a következő 20 esztendőben Németországban 2,4 millió, Franciaországban 3 millió fővel nő a 80 év felettiek száma. Magyarországon is 3,6 százalékponttal növekedett a 65 évnél idősebbek száma az elmúlt évtizedben az Eurostat adatai szerint.

Jövőre közel ötszázmilliárdot fordít a kormány a nyugdíjasok extra juttatásaira

A kormány a háborús időkben is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést – mondta korábban a Magyar Nemzetnek az államháztartásért felelős államtitkár, Banai Péter Benő a részleteket is ismertetve. Megerősítette: azzal számolnak, hogy 2024-ben 4 százalékkal növekszik a magyar gazdaság, ez pedig lehetőséget teremt novemberben kifizetésére. A 13. havi és a prémium együttesen 470 milliárd forintot tehet ki jövőre.