A nyugati ipari parkot fejlesztik Hajdúböszörményben, miután az önkormányzat 667 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán, az ipari parkok, iparterületek fejlesztésére kiírt felhívás keretében – közölte csütörtökön az önkormányzat.

A tájékoztatás szerint a projekt keretében az M35-ös autópálya melletti ipari övezet infrastrukturális fejlesztése történt. A 667 millió forintos európai uniós támogatást a több mint 8 hektár területű nyugati ipari park alap-infrastruktúrájának megépítésére és a térség elérhetőségét biztosító útszakasz felújítására költötték.

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ez azt jelenti, hogy kiépítették az új ipari terület belső alapinfrastruktúra-hálózatához szükséges közműbekötéseket és az ezeket kiszolgáló közterületi gerincvezetékeket. Továbbá fejlesztették a megközelítést szolgáló Újvárosi utcának az Árpád utcától a 35-ös főútig tartó szakaszát, kiszélesítették a burkolatot, elvégezték a kapcsolódó közműkiváltásokat, kiépítették a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges csatornát.

A közlemény szerint 

a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés hosszú távú stratégiai célja a helyi gazdaság élénkítése, a foglalkoztatásösztönzés és a helyi vállalkozók erősítése.