Magyar gazdaság

NATO-vadászgépek zaja töri meg több magyar város csendjét pénteken

A NATO Neptun Strike hadgyakorlatán amerikai, spanyol és magyar repülők vesznek részt. Erősebb hanghatásokra kell számítani.

A szokásosnál erősebb hanghatásokra kell számítani a Neptun Strike hadgyakorlatán repülő gépek miatt pénteken 13 és 16 óra között Mezőkövesd, Eger, Tiszafüred, Debrecen, Karcag, Gyöngyös és Jászberény térségében – jelentette be szerdán a Honvédelmi Minisztérium.

Magyar Légierő JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe felszállás előtt, a "Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató 2021" rendezvény sajtótájékoztatójának napján a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison Kecskeméten. 20210702 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Magyar Légierő JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe felszállás előtt, a "Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató 2021" rendezvény sajtótájékoztatójának napján a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison Kecskeméten. 

20210702 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A tárca közleményéből kiderült, hogy a NATO Neptun Strike gyakorlatán szerdától péntekig a magyar, az amerikai és a spanyol légierő repülői hajtanak végre feladatokat az ország légterében. A gyakorlaton a Magyar Honvédség JAS 39 Gripen, az amerikai légierő F/A–18 E/F Super Hornet és a spanyol légierő Harrier repülői vesznek részt.

Gripenek a láthatáron – újabb vadászgépeket szerezhet be a magyar honvédség

A honvédelmi miniszter prezentációja szerint 2024-ben még négy harci repülő érkezhet. A kérdés csak az, hogy ez hivatalos bejelentés-e. Utánajártunk.

 

 

Neptun Strike hadgyakorlat NATO gép
Kapcsolódó cikkek