Zökkenőmentesen váltottak át George-ra a magyarországi Erste Bank kisvállalkozó ügyfelei: a hitelintézet digitális platformját korábban a lakossági ügyfelek használhatták, július végétől azonban a mikrovállalkozások számára is megnyílt a lehetőség – közölte a pénzügyi szolgáltató. 

Close,Up,Young,Woman,Holding,Smartphone,With,Blank,Mock,Up
Close up young woman holding smartphone with blank mock up screen in hands, copy space for mobile software applications advertisement. female user playing games, web surfing or shopping online.
Az ügyfelek a jövőben nemcsak külön azonosítás nélkül válthatnak a saját és a vállalkozásuk pénzügyei között, de egyszerűbben kereshetnek a korábbi tranzakciókban is.
Fotó: Erste Magyarország / YouTube / Shutterstock

Az Erste több tízezer kisvállalkozó számára tette elérhetővé a George-ot, így már nekik is könnyen áttekinthetővé vált a pénzügyek intézése. 

Az érintettek a hagyományos vállalati netbanki felületet várhatóan október végéig még elérik, ezt követően kizárólag George-ot használhatják majd

– hívta fel a figyelmet Bek-Balla László, az Erste digitális csatornák és contact center vezetője.

A váltásnak köszönhetően az ügyfelek nemcsak külön azonosítás nélkül válthatnak a saját és a vállalkozásuk pénzügyei között, de egyszerűbben kereshetnek a korábbi tranzakciókban is, és könnyebben utalhatnak azoknak, akikkel korábban már kapcsolatban voltak. 

Az online kártyás vásárlásokat, a George Webre való belépést, valamint az ottani tranzakciókat is a George App segítségével, egyetlen mozdulattal jóváhagyhatják, nem kell többé SMS-kódot használniuk. 

A számlakivonatot beszkennelhetik, és elküldhetik a könyvelőnek. Üzleti bankkártyás vásárlásaikat részletes kategóriákba rendezhetik, és a PIN megjelenítése funkció segítségével biztonságosan megnézhetik saját üzleti bankkártyájuk PIN-kódját.

Happy,Male,Office,Worker,Uses,Modern,Technologies,Poses,At,Desktop
Happy male office worker uses modern technologies poses at desktop holds mobile phone makes video call via laptop wears earphones dressed formally has glad expression watches business webinar
Az Erste Bank ügyfelei a bank tanácsadóinak meg tudják majd mutatni, hol akadtak el egy művelet közben. 
Fotó: Shutterstock

A platform – hívták fel a figyelmet – folyamatosan igazodik a kisvállalkozók igényeihez, és fejlődik is. Lehetőség lesz a képernyőmegosztásra, így az ügyfelek a bank tanácsadóinak meg is tudják majd mutatni, hol akadtak el egy művelet közben. 

Lehetőség lesz a dokumentumok aláírására is, így ezek miatt sem kell majd bemenni a bankfiókba. 

A speciálisan a kisvállalkozói ügyfeleknek szóló fejlesztések is rendszeresen érkeznek a George-ra. A mikrovállalkozások például ősztől digitalizálhatják üzleti kártyájukat, azaz használhatják mobiltelefonos fizetésre, de jön a kivonathitelesítés, folyik a kisvállalkozói hiteligénylés előkészítése, és az Erste már fejleszti a számlázóprogramokkal való összekapcsolást is.