Minden erejével a fővárosi taxisokat ellenőrzi a kormányhivatal, hogy megvédjék az atlétikai világbajnokságra érkező vendégeket – erről a Kormányhivatalok honlapja tett ki közleményt.

20220409 BudapestTaxi illusztrációFoto: Nagy Zoltán (NZ)Metropol
20220409 TAXI ILL::: Foto:Nagy Zoltán
Fotó: Nagy Zoltán / Metropol

A közleményben azt írták, hogy a világbajnokság szervezőinek kifejezett kérése volt, hogy minél nagyobb számban ellenőrizzék a személyszállító szolgáltatókat a verseny ideje alatt. A fővárosi kormányhivatal a kérésnek eleget téve megduplázta az akcióban résztvevők számát.

A közlekedésfelügyeleti szakemberek a Nemzeti Atlétikai Központ környékét, illetve a közeli benzinkutakat kiemelten ellenőrzik, hogy ezzel is garantálják az utasbiztonságot 

– olvasható a közleményben.

A szakemberek jelenléte garantálhatja, hogy a szolgáltatók a törvényeknek megfelelően végzik a munkájukat, illetve azt is, hogy a személyszállítás színvonala ne sérüljön a megnövekedett munkateher miatt.

Az ellenőrzésben részt vesz a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság is. Utóbbiak szintén emelt számban vannak jelen a világbajnokság helyszínein.

Budapest Főváros Kormányhivatala mindezek mellett kellő körültekintést és óvatosságot kér az utasoktól, illetve arra is felhívták a figyelmet, hogy lehetőség szerint a már ismert és megbízható szolgáltatókat vegyék igénybe.

Rápirít a taxisokra a főváros, jön a fokozott ellenőrzés

Az atlétikai vb ideje alatt is kiemelt figyelem irányul majd a sárga autókra.

Ahogy arról korábban a Világgazdaság írt, a világbajnokság helyszínei körül kezdtek "vadászni" a cégjelzés nélküli taxisok a gyanútlan utasokra. A szervezők közleményükben azt írták, hogy a „taxis hiénákról” több bejelentés is érkezett, az információk szerint nem ritka a százezer forintos ajánlat sem.