Tavaly év eleje óta nagyjából felére csökkent azoknak a magyar településeknek a száma, ahol a parkolási díj elengedésével támogatják a környezetkímélő mobilitást, ám most egy újabb helyről derült ki, hogy zöld rendszámmal nem kell díjat fizetni – írja a Villanyautósok.

2016.08.20. Elektromos járművek, zöld rendszám.
 Fotó: Móricz-Sabján Simon
Tesla
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Mint hozzáteszik, ebben a negatív környezetben különös öröm egy új települést hozzáadni a listához, akkor is, ha nem egy nagyvárosról van szó. „Kékestetőre látogattunk az elmúlt hétvégén, ahol behajtáskor parkolóőr szedi a személyautók számára 700 forintos napidíjat, melyet a hét minden napján, 8 és 18 óra között kell fizetni.”

A bejáratnál kihelyezett táblán nem jelezték a kedvezményt, de mikor a pénzt nyújtottam, a személyzet tájékoztatott, hogy zöld rendszámmal nem kell fizetni

– írta a lap újságírója. 

A portál egy korábbi cikkében felsorolja tételesen, ahol él a kedvezmény. Például Budapesten (minden kerület, de akadnak kivételek: XI. kerület Alíz utca (privát utca), és a Normafa önkormányzati fizetőparkolója), a legtöbb vidéki nagyvárosban viszont csak korlátozott feltételek mellett parkolhatnak ingyenesen a zöld rendszámos autók.