BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döbbenet: továbbra sincs vége a drámai üzemanyagár-emelkedésnek

A benzin és a gázolaj ára 7-7 forinttal emelkedik szerdán.

Még mindig emelkednek az üzemanyagárak! Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 7-7 forinttal kerül majd többe, ennek következtében a benzinkutak árai is emelkednek – írja a Holtankoljak.

Tankolás illusztráció
Fotó: Hegedűs Márk / Nógrád Megyei Hírlap

A hét közepén az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk a kutakon: 

a 95-ös benzin: 636 forint/liter, a gázolaj: 645 forint/liter.

Ahogy megírtuk, múlt szerdán bruttó 15 forinttal drágult a gázolaj literének nagykereskedelmi ára, ám Grád Ottó, az ásványolaj-szövetség főtitkára  augusztusra további drágulást vetített előre, és az árak későbbi befékezését is csak abban az esetben tartotta valószínűnek, ha a Brent olaj ára – amely kilépett az előző hónapok stabil, hordónként 70–80 dolláros sávjából – megnyugszik, és nem gyengül tovább a forint sem a dollárhoz képest. Sőt, Pletser Tamás olaj- és gázipari elemző nem zárta ki, hogy januárban már 700 forinttal indulnak neki az évnek az üzemanyagárak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.