Magyar gazdaság

Most már elérhető az Árfigyelő új funkciója, a bevásárlólista

A felhasználói visszajelzések figyelembevételével folytatódik az infláció letörése. Megérkezett az Árfigyelő bevásárlólistája.

Többfunkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólistával bővült a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett online Árfigyelő – jelentette be a nemzeti versenyhatóság elnöke, Rigó Csaba Balázs a Podcast csatornáján közzétett beszélgetésben.

Portrait,Of,Millennial,Lady,Holding,And,Using,Smartphone,Buying,Food
Fotó: Shutterstock

Az új funkció, amelynek érkezését korábban már többször bejelentették, a várakozások szerint tovább fokozhatja a piaci versenyt, ezáltal tovább folytatódik az élelmiszerárak csökkenése, ami hozzájárul az letöréséhez. Az Árfigyelőt létrehozó munkacsoport folyamatosan dolgozik a további funkcionális fejlesztéseken, illetve a közeljövőben várható a termékkategóriák bővítése is.

A GVH közleménye szerint az online Árfigyelőt fejlesztő munkacsoport a fogyasztói visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan dolgozik a rendszer továbbépítésén. A szerdán élesedett új funkció már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók saját bevásárlólistát állítsanak össze, melynek a kosárértékét naponta figyelhetik a felhasználók. Ennek köszönhetően nem szükséges minden alkalommal sok időt tölteni a szokásos bevásárlás előtt az árak összehasonlításával, hiszen a rendszer minden szükséges információt egy helyen biztosít.

Couple,In,The,Supermarket.,Cropped,Image,Of,Girl,Leaning,On
Fotó: Shutterstock

Az új funkció az egyes üzletek árainak a korábbinál is jobb átláthatóságával további napi versenyre ösztönözheti a kereskedelmi láncokat, így jelentősen hozzájárul az infláció fokozatos csökkentéséhez.

 

Árfigyelő Gazdasági Versenyhivatal funkció élelmiszerár bevásárlólista
Kapcsolódó cikkek