Magyar gazdaság

A Mol és a MÁSZ is kész együttműködni az üzemanyagárak moderálásában

Az iparágat sújtó jelentős terhek ellenére a Mol továbbra is eltökélt a regionális viszonylatban is versenyképes üzemanyagárak biztosítása mellett. A MÁSZ kiemelte: tagvállalatai és minden piaci szereplő érdeke az, hogy a hazai üzemanyagpiac stabilitása megmaradjon.

Mint azt a Világgazdaság ma megírta, a Mol vezetőivel tárgyalt Nagy Márton a családok és a gazdaság védelme érdekében – erről a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatott kedden. Az egyeztetésen ott volt Ratatics Péter, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnöke, a Mol Fogyasztási Szolgáltatások ügyvezető igazgatója. Estére reagált a MÁSZ és a Mol is.

20220923 Budapest 
Amerikai Kereskedelmi Kamara  AmCham Hungary  üzleti fórum   

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG

A képen: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadása
Fotó: Kallus György

A MÁSZ érti a kormányzat szempontjait és az aggodalmakat.

A tagvállalatai és minden piaci szereplő érdeke az, hogy a hazai üzemanyagpiac stabilitása megmaradjon – közölte a szövetség.

A hazai üzemanyag-kereskedelem versenyen és a piaci kereslet-kínálat szabályain alapulva működik. A MÁSZ tagvállalatai és az iparág egyéb szereplői a versenypiaci szabályok betartásával, saját eszközeikkel mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a piaci egyensúly ne sérüljön, az egészséges verseny érvényesüljön, és hogy ne lépjen fel ellátásbiztonsági kockázat

– áll a közleményben, amelyben leszögezik:

a magyar kormányzat számíthat ebben a MÁSZ-tagvállalatok együttműködésére.

 

Utolsó figyelmeztetés: a kormány asztalhoz ültette a Molt, és jelentést kér

Nagy Márton miniszter leült a Mol vezetőivel tárgyalni. Havi rendszerességgel kér jelentést az ágazat szereplőitől az árak nemzetközi és hazai alakulásáról, és a minél hamarabbi moderálásukra tett ágazati lépésekről.

A Mol mint a hazai üzemanyag-kereskedelem legnagyobb szereplője részt vett a kormányzattal történt egyeztetésen, és jelezte, hogy érti a kormányzat szándékait és erőfeszítéseit az üzemanyagárak moderálására – közölte az olajipari cég. Leszögezte:

az iparágat sújtó jelentős terhek ellenére továbbra is eltökélt a regionális viszonylatban is versenyképes üzemanyagárak biztosítására.

A vállalat évek óta olyan, versenyen alapuló kiskereskedelmi árpolitikát folytat, amelynek keretében a hazai ügyfeleket maradéktalanul kiszolgálja, a lakosság teherbíró képességét maximálisan figyelembe veszi, és a nemzetközi átmenő forgalom számára is versenyképes árakat biztosít – tette hozzá.

A regionális versenyalapú árazásban a Mol a közép-európai országok középmezőnyében helyezkedik el, és továbbra is törekszik a relatív árpozíció fenntartására. Ez az egyik garancia arra is, hogy a regionális piaci egyensúly stabil maradjon.

 

 

Nagy Márton bank mol tárgyalás
Kapcsolódó cikkek