Magyar gazdaság

Indonéz vendégek Nyíregyházán, gazdasági együttműködés a láthatáron

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ igazgatója a jövőbeni lehetséges együttműködés megkönnyítése érdekében a helyi kamarától kért egy listát arról, milyen profilú cégek működnek Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) képviselői vendégeskedtek a napokban Nyíregyházán, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara székházában. A találkozón Sari Handini Murti igazgató és Ria Setyo­wati igazgatóhelyettes röviden bemutatta az általuk képviselt szervezetet és annak munkáját – írja a Szon. Sari Handini Murti és Ria Setyowati az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központot képviselte.

Indonéz vendégek a kamaránál
Kostyál Tünde gazdaságfejlesztési és nemzetközi ügyintéző (balról), Párkányiné dr. Csurka Edina főtitkár, Sari Handini Murti igazgató és Ria Setyowati igazgatóhelyettes, valamint Kovács Attila tolmács.
Fotó: Kamara / Szon

A mi irodánk, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ az Indonéz Kereskedelmi Minisztérium kelet-közép-európai regionális képviselete. Exportfejlesztéssel, promócióval foglalkozunk, kiállításokon veszünk részt, üzleti fórumokat szervezünk, segítjük a bilaterális kommunikációt és kereskedelmet az országok között

– fogalmazott Sari Handini Murti. 

A lap megtudta, a nyíregyházi látogatás fő célja az volt, hogy minél több céget, vállalkozást „csábítsanak el” a jakartai Trade Expóra, amelyet október 18. és 22. közt rendeznek meg. Indonézia fővárosában találkozhatnak majd a magyar és az indonéz vállalkozások képviselői, megismerhetik egymást, az országaikat, mind kereskedelmi, mind pedig üzleti szempontból. 
Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ igazgatója a jövőbeni lehetséges együttműködés megkönnyítése érdekében a kamarától kért egy listát arról, milyen profilú cégek működnek Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Sari Handini Murti a kamarai találkozó során elmondta, az indonéz élelmiszeripari cégek különféle alapanyagokat (kakaót, fűszereket, pálmazsírt, kókuszreszeléket), az elektronikai és autóipari cégek szintén alapanyagokat, alkatrészeket, a kereskedelmi cégek bútorokat, lakásdekorációt, a textilipar cérnát, a papíripar is alapanyagokat, az építőipar pedig ajtó-, burkolat- és fapaneleket biztosíthat a magyarországi cégek számára. 

A jakartai Trade Expóra személyesen kísérünk ki üzletembereket, erre keresünk most résztvevőket, érdeklődő cégeket

– fogalmazott az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ igazgatója. Hozzátette,

a és a turizmus területén is együtt tudna működni a két ország. 

Párkányiné dr. Csurka Edina a látogatással kapcsolatban lapunknak megjegyezte:

A találkozó nagyon hasznos volt, és a jövőben ők is szeretnének egy vármegyei üzleti találkozót szervezni a térség vállalkozói részére, ahol az indonéziai gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségeket, potenciálokat vázolnák fel a résztvevők számára.

 

 

Nyíregyháza Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ Ria Setyowati gazdasági együttműködés
Kapcsolódó cikkek