Debrecen több pontján elkezdődtek már a nagyfelületű aszfaltozási munkák, szeptember 6-án, szerdán a Harmat utcában is megjelentek a munkagépek írja a HAON. Ennek apropóján a Józsát érintő fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót.

Busy,Highway,With,Fast,Moving,Vehicles,In,Beautiful,Sunset,In
Fotó: Shutterstock

Józsa egy dinamikusan növekvő, dinamikusan fejlődő városrésze Debrecennek, ennek megfelelően az úthálózat fejlesztése is egy rendkívül fontos feladat

– szögezte le Papp László polgármester. Tudatta, a Harmat utca 105 millió forintból teljes egészében, 730 méter hosszan újul meg várhatóan október végéig.

A polgármester arra is kitért, 2018 és 2023 között jelentős fejlesztéseket hajtottak már végre ezen a városrészen, 6 utcában több mint ezer méteren végeztek útfelújítási munkálatokat, de vannak nagyon komoly kihívások Józsa közlekedésével kapcsolatban.

Az egyik a 35-ös számú főút – Debrecen és Józsa közötti szakaszának – kétszer kétsávosítása.

Papp László jó híreket közölt: a kormány forrást biztosít ezen fejlesztésre, s már meg is jelent a felhívás a munka tervezésére. Kiemelte, egy másik nagyon fontos programelem is elindul: szintén megjelent a felhívás a józsai északi elkerülő út megépítésének a tervezésére. Ez azt jelenti, hogy a józsai autópálya-lehajtó egy olyan összeköttetést kap a 35-ös főúttal, amely képes lesz elkerülni a városrész lakott területeit.

A továbbiakban a polgármester felhívta a figyelmet, hogy a Debrecen 2030 programban ezek az elemek már szerepeltek, ennek a végrehajtása zajlik. 

300 milliárd forintnyi fejlesztési forrás rendelkezésre bocsátásáról döntött a kormány áprilisban és júliusban, ezeknek a kormányhatározatoknak a végrehajtása megkezdődött.