Több mint 1,6 millió plusz ülőhelyet biztosít ügyfeleinek a Ryanair az ünnepek előtt, hogy kedvezzen azoknak, akik december 15. és január 8. között utaznak családjukkal és barátaikkal a karácsonyi időszakban.

FRA - DAI - AVION
08/08/23 Dublin, Ireland. A RyanAir aircraft on the tarmac at Dublin airport, bound for Paris, the french capital. Photography by Benoit Durand / Hans LucasUn avion de la compagnie arienne RyanAir sur le tarmac de l aeroport de Dublin a destination de Paris, la capitale francaise. Photographie par Benoit Durand / Hans Lucas (Photo by Benoit Durand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Fotó: AFP

Közleményükben kiemelték, hogy ez már a 38. karácsony, amikor a légitársaság segít, hogy a családok, barátok könnyen és olcsón találkozhassanak. Európa első számú légitársaságaként az alacsony viteldíjak és a megbízhatóság tekintetében valóban nincs jobb választás annak biztosítására – véli a légitársaság.

Másfél millió utas Magyarországon – júliusi csúcsforgalom a Liszt Ferenc reptéren

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az éves utasforgalom meghaladja a 14,3 milliót. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor 2024 végére visszaépülhetnek a járvány előtti utasszámok.

Az 1,6 millió extra karácsonyi ülőhelyre a légitársaság akciót indított, így december 15. és január 8. között 29,99 euróért lehet vásárolni kedvezményes jegyeket.

Ahogy korábban a Világgazdaság is megírta, a Ryanair és a Wizz Air is dinamikusan növelte utasszámát, az ír légitársaság ráadásul minden idők legjobb eredményét produkálta. A valaha volt legerősebb hónapját zárta augusztusban a Ryanair, amely éves alapon 11 százalékkal több, 18,9 millió utast szállított az utolsó nyári hónapban.

Az ír fapados légitársaság járatainak kihasználtsága változatlanul 96 százalékot ért el, miközben több mint 103 ezer járatot üzemeltetett, amelyből – mint közölték – 350 járatot töröltek a hónap végén a brit NATS légi forgalmat irányító rendszer meghibásodása miatt.