Magyar gazdaság

A hétvégi The Voice is vágás nélkül maradhat, ha nincs megegyezés

Az RTL sztrájkoló vágói akár a legdrágább műsorok elkészítését is megtagadhatják, ha nincs megállapodás.

Miután hétfőn figyelmeztető jellegű sztrájkot tartottak az RTL vágói béremelést, jobb munkakörülményeket és szerződéses viszonyuk rendezését követelve, nem született megállapodás. Ezért a csatorna műsorait vágó személyek – mintegy 40 fő – hétfő délután már azt közölték, hogy ha csütörtökig nincs megállapodás, úgy többek között a The Voice című tehetségkutató hétvégi adását sem fogják elkészíteni.

RTL Voice Párbaj - második napi felvétel - 2023.07.25
Fotó: Szabó Gábor / RTL Sajtóklub

A helyzetet ugyanakkor bonyolítja, hogy a Media1 kérdésére válaszolva a csatorna elmondta, hogy a tiltakozók nem az M-RTL alkalmazottai, hanem a cég gyártópartnereivel állnak kapcsolatban. A sztrájkoló vágóknak azonban ez is az egyik fő sérelme, így könnyen lehet, hogy az RTL Magyarországnak is lépnie kell majd az ügyben.

A csatorna hétvégi, főműsoridős tehetségkutatója ezért kiváló lehetőséget nyújt a vágóknak a nyomásgyakorlásra, amit az is bizonyít, hogy a produkciótól már érkeztek is puhatolózó megkeresések a vágók felé, hogy hajlandók-e megtörni a sztrájkot. A munkát beszüntetők állítják, hogy problémáikat már hónapok óta többször jelezték.

Az RTL-nek ráadásul a nézőkért egyre erősebb versenyt kell folytatnia a TV2-vel, mely egyre gyakrabban arat győzelmet a televíziók csatájában.

 

sztrájk The Voice RTL mozaik
Kapcsolódó cikkek