A babaváró kölcsön igénylése és a szerződéskötés a Gránit Banknál – a piacon egyedülálló módon – már két éve 100 százalékban online – számítógépen vagy akár mobiltelefonon is elvégezhető – közölte a pénzintézet pénteken. 

Cute,Baby,Boy,Sitting,In,A,Stroller,And,Holding,Teddy
Fél óra alatt igényelhető a
Fotó: Shutterstock

A szükséges dokumentumok és igazolványok előkészítése és videós nyilatkozattétel esetén akár 30 perc alatt lebonyolítható a kölcsönigénylés. A szerződés aláírása előre egyeztetett időpontban, VideóBankon keresztül történik, amelyet követően akár 24 órán belül folyósításra kerül az igényelt hitelösszeg. 

A Gránit Banknál 2021 óta a babaváró kölcsön igényléséhez – más bankokkal ellentétben – egyszer sem kell bankfiókba menni, minden elintézhető otthonról – mondta Jendrolovics Péter, a bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője. Megjegyezte, hogy

idén a folyamatot tovább gyorsították és egyszerűsítették, amivel akár 30 perc alatt beadható a kölcsönigény.

Hozzátette, hogy személyre szabták a benyújtandó dokumentumok körét és automatizálták a kölcsönigénylő nyomtatvány kitöltését, a KHR nyilatkozat pedig egy szelfi videó készítésével történik.

Ezek az új városi a feltételei

A kormány döntött az átalakított városi csok, vagyis a csok plusz feltételeiről. Itt vannak az ismertetett részletek.

A bank szakértői az igénylés teljes folyamata alatt az ügyfelek rendelkezésére állnak akár telefonon, akár a Gránit VideóBankon keresztül, a személyes támogatás biztosítására.

A babaváró kölcsönt bárki igényelheti, aki megfelel a jogszabályi feltételeknek, olyanok is, akik még nem ügyfelei a pénzintézetnek.

Sikeres folyósítás esetén 200 ezer forint egyszeri ajándék jóváírás érkezik a banknál vezetett folyószámlára, új ügyfélként pedig a férj és a feleség is kaphat további 30-30 ezer forintot a számlanyitásért cserébe, így összességében 260 ezer forint jóváírás is elérhető.