Az Aldi a karácsony közeledtével a friss halak leárazásával szeretné üzleteibe csábítani a vásárlókat, így december 21-e és 24-e között jelentős, akár 30 százalékos kedvezménnyel kínálja a legtöbb friss halat – derül ki az áruházlánc csütörtöki közleményéből.

DSC_7056
Fotó: Csapó Balázs / Mediaworks

Mint írják, az akció remek lehetőséget teremt arra, hogy kedvező áron jussanak a vásárlók kedvelt hal alapanyagaikhoz és új halfélékkel ismerkedjenek meg. Az Aldi közleménye szerint 

a kedvezmény terméktől függően 25-30 százalék lehet 

és olyan termékeket érint mint a friss norvég lazacfilé, az aranydurbincs, a tengeri sügér, az afrikai harcsafilé, az egész pisztráng, többféle natúr és fűszerezett lazacfilé, halászlé, sushi boksz vagy épp szardella.

Az akció az ország mind a 172 magyarországi Aldi üzletet érinti és annak mértéke egységes országszerte. 

VG-karácsonyi kosár: az Auchané drágult a legjobban, de még így is övé a legolcsóbb

A Világgazdaság idén is összeállította a legnagyobb forgalmú boltok karácsonyi kosarát, megkülönböztetve a diszkontokét és a hiperekét. Az öt üzlet kosárértékének átlagos növekedése tavalyhoz képest 4,8 százalék körül alakult. Ez persze csak játék a számokkal, miután az akciók miatt nem lehet ezeket összehasonlítani. A táblázatot mindenesetre érdemes böngészni, meglepő trend látszik kirajzolódni belőle.