Már csaknem félmillió esetben vették igénybe a családtámogatási kalkulátort, amely 2021-ben indult azért, hogy segítsen eligazodni a különböző családtámogatási lehetőségek között – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

csok
Fotó: Shutterstock

Hornung Ágnes azt írta, a kalkulátorral a fiatalok, a gyermekvállalást tervezők, a gyermeket nevelők vagy akár a nagyszülők is gyors és pontos tájékoztatást kaphatnak az általuk igénybe vehető támogatásokról.

Az érdeklődők alapvető életkörülményeikre vonatkozó jellemzők – például gyermekek száma, életkor, lakhatási körülmények és otthonteremtési célok, rövid és hosszú távú tervek – alapján személyre szabottan látják a nekik kínált családtámogatásokat, kategorizálva tekinthetnek meg minden családtámogatási lehetőséget.

Ezenkívül részletesen tájékozódhatnak a támogatások összegéről, az igénylés feltételeiről és módjáról is. Mindezt anonim módon tehetik, ugyanis a kalkulátor használatához még regisztráció sem szükséges – írta az államtitkár.

Hornung Ágnes jelezte: a kalkulátor folyamatosan frissül, így 2024 januárjától már számolni lehet a plusz , valamint a és a babaváró támogatások kibővített lehetőségeivel, illetve a kalkulátor naprakész adatokat kínál minden egyéb családtámogatásról is.