Rendkívüli bejelentés – ezzel a leírással tett közzé videót szombat reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán.

Páty
Két hét múlva átadják Magyarország legújabb autópálya-fejlesztését: tízezrek élete válik könnyebbé. Fotó: Facebook / Menczer Tamás

Menczer Tamás ebben arról számolt be, hogy 

december 15-én délben átadják az M1-es autópálya pátyi lehajtóját.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ez egy régen várt fejlesztés a régióban és a beruházásnak rendkívüli jelentősége van, hiszen nagyban megkönnyíti a Pátyon, Biatorbágyon, Budajenőn, Telkiben és Budakeszin élők, összesen több mint 25 ezer ember mindennapjait. Hozzátette, hogy már készül a pátyi elkerülő szakasz is, amelyet tavasszal adnak át.

A teljes beruházás 5,8 milliárd forintos kormányzati finanszírozással valósul meg. A KKM államtitkára felidézte, hogy a projekt még a Covid alatt kezdődött, amikor Szijjártó Péter vezette a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzset. „Szijjártó miniszter úr támogatásával tudtam áttolni az operatív törzsön, ezt követően pedig áttolni a kormányon” – fogalmazott.

Az államtitkár nagy és közös sikernek nevezte, hogy ezek a fejlesztések a háború és a szankciók ellenére folytatódtak és befejeződnek.