A MÁV-Volán csoport jármű-fiatalítási programjának keretében – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – pontosan 2500 új jármű emeli az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát. 

VOLÁNBUSZ Zrt.
A Credobus Econell 12 típusú autóbuszok nettó beszerzési értéke 930 millió forint.
Fotó: Volánbusz Zrt.

A társaság most több megyében is újított:

  • Veszprém vármegyei flottájában 4,
  • Komárom-Esztergom vármegyei flottájában 12,
  • Vas vármegyei flottájában 15,
  • Békés vármegyei flottájában 11, valamint
  • Bács-Kiskun vármegyei flottájában 19

új autóbuszt helyeztek forgalomba. 

A Credobus Econell 12 típusú autóbuszok nettó beszerzési értéke 930 millió forint.

A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek.

Az autóbuszokat a minél kevesebb káros anyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro 6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek. A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, amely a fény segítségével éri el a kívánt hatást.

Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet, amely megóvja a társaság utasait és munkavállalóit az egészségi kockázatoktól. A kezelést egy év múlva megismétlik.

Hazánknak ma már nincs olyan járása, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai.

A MÁV-Volán csoport jármű-fiatalítási programjának keretében – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – megérkezett a két és fél ezredik új autóbusz is a Volánbuszhoz, így az elmúlt öt évben a közel 6000 darabos járműállomány már több mint 40 százalékát lecserélte a közlekedési társaság.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte.

Folytatják a tiltakozást a volánbuszosok

A SZAKSZ tagjai továbbra is várják a Volánbusz bérajánlatát.