Vállalhatatlan lenne, ha a Fidesz nem venné komolyan a budapesti önkormányzati választásokat, hiszen a Fidesz a legerősebb párt Budapesten – mondta Orbán Viktor a Mandinernek adott interjújában. 

Mandiner
Orbán
youtube
A miniszterelnök Ukrajna uniós csatlakozásáról is beszélt Pócza Istvánnak és Kacsoh Dánielnek
Fotó: Mandiner / YouTube

Ukrajna tervezett európai uniós csatlakozásáról elmondta, hogy

az EU szörnyű hibát készül elkövetni, amit meg kell akadályozni. Akkor is, ha huszonhatan akarják ezt elkövetni, s csak mi vagyunk ezzel szemben.

Kifejtette: valójában Ukrajna nincsen abban az állapotban, hogy meg lehessen kezdeni vele a csatlakozási tárgyalásokat, de a háború miatt, geostratégiai, mondjuk úgy, politikai okokból mégis meg kell kezdeni vele a tárgyalásokat. Ez tévedés Orbán Viktor szerint.

Arról, hogy milyen volt az Orbán–Zelenszkij-beszélgetés Argentínában, azt mondta:

Találkozónak nem nevezném, de volt az ukránok elnökének mondandója a számomra, kihasználtuk az alkalmat, és váltottunk néhány szót egymással.

Az önkormányzati választásról elmondta, hogy a Fidesz a KDNP-vel közösen a legnagyobb politikai erő Budapesten is. Ezért erkölcsileg is komolytalan lenne, ha Budapestet nem vennék komolyan. Arról, hogy tényleg kivezeti-e Magyarországot az EU-ból, kijelentette:

Nem ki, hanem be. Egyre beljebb! Az én tervem nem az, hogy otthagyjuk, hanem hogy elfoglaljuk Brüsszelt.

A magyar miniszterelnök arról is mesélt, milyen volt a találkozása Szoboszlai Dominikkal.

Orbán Viktor: beláthatatlan következményei lehetnek Ukrajna uniós csatlakozásának

A kormányfő az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről című határozati javaslat vitájában fog beszélni.