Lassan elérkezik a tűzijáték ideje, s a karácsony és a szilveszter közötti napokban a Tesco parkolóiban és a Lidl boltjaiban is széles pirotechnikai kínálattal várják a vevőket – vette észre a Pénzcentrum.

szilveszter_1
A karácsony utáni napokban akár pár száz forintért is kaphatók lesznek pirotechnikai eszközök a Lidl és a Tesco üzleteiben, de a komolyabb, több tízezres tűzijáték kedvelői is találhatnak kedvükre valót a választékban.
Fotó: Kurucz Árpád

A Lidl akciós újságjában azt is feltünteti, hogy az árusított termékek melyik pirotechnikai osztályba tartoznak. Ezekből három van. Az I. és a II. osztályba tartozók egész évben használhatók, tárolhatók és vásárolhatók. A III. kategóriában olyan eszközöket sorol a vonatkozó törvény, amelyek csak december 31-én este 6 és január 1. reggel 6 között használhatók és december 28–31. között vásárolhatók meg. Az utóbbi osztályba tartozó, fel nem használt termékeket legkésőbb január 5-e éjfélig vissza kell adni a boltnak, különben pénzbírság járhat.

Kik használhatnak pirotechnikai eszközöket?

Az I. kategóriába tartozó termékeket bárki használhatja, ám a 14. éven aluliak csak nagykorú felügyeletével. A II. kategóriás termékeket 16 éven felüliek, míg a III. osztályba tartozó eszközöket csakis nagykorúak használhatják. A fenti kitételek a vásárlásra és a tárolásra is vonatkoznak azzal a kitétellel, hogy míg az első két osztályban legfeljebb egy, a harmadikban legfeljebb három kilót tárolhatnak, illetve használhatnak fel egy időben és helyben a fogyasztók.

A Lidl legolcsóbb ajánlata december 28-án lesz elérhető, amikor az 50 darabos Pattogó egérke csomag kevesebb mint 300 forintért megvásárolható lesz.

VG-szilveszteri körkép: sorra vettük a kézenfekvő és különleges lehetőségeket

Házibuli, virsli és pezsgő az óévbúcsúztató partik elengedhetetlen kellékei. A kérdés tehát nem az, hogy mit eszünk az esztendő utolsó napján, hanem hogy hol szilveszterezünk. Az év végi utazások iránt erős a kereslet, a feláras programokra is mindig van vevő. Ráadásul a tavalyihoz hasonlóan ismét megnyújtott téli iskolaszünet a január első hetét is a gyerekekkel tervezhető időszakok közé emeli.