BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Belügyminisztérium a Járóbeteg Irányítási Rendszerrel gyorsítaná fel az orvosi ellátást

Annak érdekében, hogy a betegek minél előbb orvosi ellátáshoz jussanak, a kormány tovább fejleszti a Járóbeteg Irányítási Rendszer. Az JIR lényege, hogy a betegek online tudnak időpontot foglalni az orvosokhoz, így könnyebb és rendezettebb lehet az ellátás. Az időpontok ott lesznek az egészségablak mobilalkalmazásában is.

Az országos Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) feladata, hogy a várakozási idő a betegek számára minél jobban csökkenjen, és minél hamarabb orvosi ellátáshoz jussanak – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára pénteken Kistarcsán.

20160115 Kistarcsa 2016 Egészségügy Pest Megyei Flór Ferenc Kórház  bejárat Fotó: Földi Imre   FI   Népszabadság
Fotó: Földi Imre/Mediaworks

Rétvári Bence a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban elmondta: 

a novembertől már országszerte kilencven járóbeteg-szakrendelésen elindult rendszer feladata, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) keretein belül működő egészségablak új funkciójaként segítse a betegek mielőbbi ellátását.

Hozzátette, hogy a JIR segítségével kapnak a betegek a szakrendelésekre időpontot, ami megjelenik az egészségablak mobilalkalmazásban is. Jobban szervezhető a betegek eljutása így az orvoshoz, mert a rendszer azt szeretné elérni, hogy

amikor bent van az orvos a rendelőben, akkor legyen mindig beteg is

– fűzte hozzá az államtitkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.